TÄVLA

Licens

Tävlingslicens krävs för att deltaga i rankinggrundande tävlingar sanktionerade av Svenska Volleybollförbundet. Som medlem i MBC har du rätt att få en tävlingslicens om du har som ambition att tävla. MBC är en ideell förening utan anställda och administrationen sköts så snabbt som är möjligt men ber dig ha överseende med att det ibland kan ta upp till en vecka innan din tävlingslicens är aktiverad. För att aktivera din tävlingslicens eller läsa mer klicka på Aktivera licens.

Turneringar

MBC:s tävlingar spelas antingen på de sex planerna vid Scaniabadet i Västra Hamnen, Gamla IP inne i stan eller på Ribersborgstranden vid T-bryggan. Tävlingsplatsen anges i cupassist samt eventet på Facebook inför tävlingen.

Anmälan

I Svenska Volleybollförbundets säsongskalender är datum och tider för säsongens tävlingar angivna. Du anmäler dig via säsongskalendern (profixio) och en giltig tävlingslicens för båda spelare krävs för att kunna anmäla laget. För Open-tävlingar är det först till kvarn som gäller om tävlingen är full. Vid Challenger är det ”entry points” samt eventuella wild cards som avgör om ni får spela eller ej.

Betalning

För att få tävla i någon av Malmö Beachvolley Clubs tävlingar krävs det att din anmälningsavgift är betald. Din anmälan är först godkänd när betalningen är genomförd. Vid Open-tävlingar räknas betalningstiden som anmälningstid. För Challenger räcker det att betalningen är gjord före det att anmälan är stängd.

Tävlingsklasser

OPEN

Open är den lägsta nivån på en rankinggrundande tävling. Tävlingarna spelas i tre klasser; Dam, Herr och Mix. Inom Open finns dock ”Grön” och ”Svart”.

Open-tävlingarna spelas i gruppspel med tillhörande slutspel enligt cup-modell. Seedning sker i följande ordning:

  • Entrypoäng
  • Rankingpoäng, för de lag som inte har entrypoäng
  • Lottning, för de lag som varken har entrypoäng eller rankingpoäng
Open grön

Den gröna nivån har en begränsning i form av ett maxantal entrypoäng. Totalt får laget som mest ha 60 entrypoäng. Vid fulltecknad tävling gäller att lagen tas med i anmälningsordning enligt principen ”först till kvarn”, dvs varken entrypoäng eller rankingpoäng har betydelse.

Open svart

Vinnare av Svart Open kan ha en garanterad plats på Challenger kommande tävlingsvecka. Totalt sett kan fyra Open-segrare omfattas av garantin. Vilka Open som genererar Challengerplats anges i samband med sanktionen från Volleybollförbundet och anges då även i säsongskalendern. Garantiplatsen kan inte överlåtas på annat lag eller byte av partners. Om det vinnande laget inte anmält sig innan deadline för anmälan förloras platsen. Kvalplatsen är till en specificerad Challenger nästkommande helg och gäller under TP 4 – TP 14. Förbundet har satt en begränsning på max 1 tävling per distrikt och tävlingshelg.

CHALLENGER

Challengertävlingar är tävlingsklassen högre än Open och spelas i dam- och herrklass. Under högsäsong finns en begränsning på max 2 parallella tävlingar per tävlingshelg.

TOUR

Under sommarmånaderna arrangeras ett antal tävlingar med Tourklass. Detta är tävlingar för de 8-16 bästa lagen i Sverige.  Tävlingarna start vanligtvis i början av juni och avslutas med Tour-finalen i mitten av augusti.

Svenska Mästerskapen

De 32 högst rankade lagen, i olika klasser (senior, veteran, junior och mix), gör varje sommar upp om den åtråvärda titeln ”Svensk Mästare”.  Tävlingen spelas vanligtvis i början av augusti.

Avanmälan

För att en avanmälan ska vara giltig ska den meddelas till tävlingsledaren innan anmälningstiden är slut eller mot uppvisande av sjukintyg. Uppfylls inget av dessa krav har arrangören rätt att behålla anmälningsavgiften.

developed by dodanon